BRUSSEL -- Dexia overweegt een deel van zijn diensten te huisvesten in het kantoorgebouw dat moet verrijzen aan het Rogierplein, op de plaats waar tot dit jaar de Martini-toren stond.

Dexia was gedeeltelijk eigenaar van de Martini-toren en heeft de Finse projectontwikkelaar nu helemaal uitgekocht. De Frans-Belgische financiële groep is van plan een deel van zijn centrale diensten onder te brengen in het nieuwe kantoorgebouw dat op de plaats van de Martini-toren, die dit jaar is afgebroken, moet verrijzen. Een hergroepering van de diensten is noodzakelijk door de fusie van de Dexia Bank met Bacob-Artesia vorig jaar.

Dexia beschouwt het Rogierplein als een goede vestigingsplaats, omdat het op een boogscheut ligt van de Pachecholaan, waar de hoofdzetel van de Dexia Bank staat. Het gebouw aan de Pachecolaan wordt deze maand helemaal ontruimd, omdat het moet worden gerenoveerd en van asbest gezuiverd. De meeste diensten van Dexia Bank verhuizen daarom voorlopig naar een gebouw aan de Galileilaan, langs de Brusselse Kleine Ring.

Dexia wil op middellange termijn alle diensten samenbrengen in de driehoek Rogierplein-Pachecholaan-Galileilaan, en de WTC-toren in de Noordwijk (waar Artesia Bank is gevestigd) en de gebouwen in de Trierstraat (van Bacob) verlaten. De ruimte in de WTC-toren en de gebouwen in de Trierstraat zijn geen eigendom van de groep. Ze worden gehuurd. Die huurcontracten loopt in principe nog ongeveer zes jaar.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig