Belgacom verlaagt tarieven. Vanaf 1 september wordt: telefoneren van een vaste Belgacom-lijn naar Proximus goedkoper. Tijdens de piekuren moet voortaan 21,3 eurocent per minuut (-3 cent) betaald worden. Tijdens de daluren kost een minuut telefoneren 13,8 eurocent (-2,4 cent). Tijdens het weekeinde blijft het tarief onveranderd op 11,6 cent per minuut. Reden voor de prijsdaling zijn de gewijzigde interconnectietarieven van Proximus, die door Belgacom aan zijn klanten worden doorverrekend. De interconnectiekost is de prijs die telecomoperatoren elkaar aanrekenen voor het doorsturen van oproepen naar elkaars netwerk.
Het maken van de verbinding met het Proximus-netwerk wordt vanaf 1 september wel 1 eurocent duurder. De nieuwe prijzen zullen ook voelbaar zijn voor Belgacom-klanten met een specifiek tarievenplan. De tarieven naar Mobistar en Base blijven ongewijzigd.


Oeso-barometer verbetert. Voor de derde maand op rij is de: conjunctuurbarometer van de Oeso, de groep van westerse industrielanden, gestegen. Dat wijst erop dat de ecoomie stilaan herstelt, zegt de Oeso. Het herstel was krachtig in de Verenigde Staten, iets minder uitgesproken in de eurozone en in Japan.

Italië in recessie. De Italiaanse economie is in het tweede: kwartaal van dit jaar in een recessie terecht gekomen. De economie kromp met 0,1 procent tegenover het vorige kwartaal, heeft het statistisch bureau Instat meegedeeld. Het was al het tweede kwartaal op rij dat de economische groei negatief uitviel, waardoor er officieel sprake is van een recessie. Op jaarbasis groeide de economie wel met 0,3 procent. De Italiaanse overheid gaat voor dit jaar uit van een economische groei van 0,8 procent, maar de meeste analisten menen dat de derde economie in Europa vrede zal moeten nemen met een groei van 0,4 procent.