Het meest geruststellende aan IP Globalnet en de beursplannen van de technologie-onderneming, is de aanwezigheid van onafhankelijk bestuurder Michel Van Hemele, sterke man van Creyf's Interim en een gerespecteerd manager.

Minder geruststellend is het feit dat de zakenbankier Petercam, die in het voorjaar nog een belangrijke privéplaatsing verrichtte voor het telecombedrijf, zich teruggetrokken heeft uit het proces.

Zakenbank Petercam, die het proces anders wou structureren (een grotere operatie in de herfst op Easdaq in plaats van een bescheiden zomerse stap op Euro.NM), is vervangen door Smeets Securities, een huis dat gespecialiseerd is op Euro.NM maar niet hetzelfde gewicht heeft als Petercam. In één beweging werd ook Easdaq vervangen door Euro.NM waarmee IP Globalnet gisteren zei te willen meesurfen op de ,,Euronext-golf''. Het inkrimpen van de verrichting maakte sowieso dat de vereiste liquiditeit op Easdaq niet gehaald zou kunnen worden.

De niet onbelangrijke koerswijziging maakt dat IP Globalnet nu vooral behoefte heeft aan een goede communicatie. Een ander soort communicatie dan de -- laten we aardig blijven -- ,,niet helemaal waarheidsgetrouwe'' versie die Mattheus eerder deze week bracht.

Dat standpunt was opmerkelijk genoeg het enige dat op het beleggend publiek losgelaten werd na eerdere berichten over problemen met de beursgang. Dit maakt dat het prospectus, dat gisteren nog niet beschikbaar was, des te belangrijker wordt als kwalitatieve informatiebron.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig