BRUSSEL -- Het is vermoedelijk zo oud als het concept werk zelf: klagen over bazen tijdens de koffiepauze. Zonder twijfel spraken de Egyptische slaven die grote rotsblokken naar de piramides sleepten, af en toe 's avonds af voor een stevig rondje kritiek bij het kampvuur. Over de belachelijke deadlines , en waarom zo'n vreemd puntig ding überhaupt neergeplant moest worden midden in de woestijn.

Wie dacht dat de bedrijven van de zogeheten nieuwe economie aan de eeuwenoude wetten van het arbeidsleven ontsnappen, heeft het mis. Op het wereldwijde web verschijnen wekelijks meer en meer digitale koffiehoekjes, waar ontevreden werknemers van dotcoms hun ei kwijt kunnen. En het is een geklaag van jewelste.

De trend begon op de virtuele prikborden van grote rekruteringssites. De grote iconen van de nieuwe economie moeten het steevast ontgelden, alle marketingspeak ten spijt over werknemersparticipaties en een opwindende en stimulerende werkomgeving.

Bijvoorbeeld op het prikbord van Thevault.com, een wat hybride jobsite, met een uitgebreid prikbord. ,,Amazon begint een slechte reputatie te krijgen bij Job Hunters uit Seattle'', waarschuwt een anoniem personeelslid van de populaire on line boekenwinkel. ,,En ik kan dat alleen maar bevestigen: het begint echt te lijken op een negentiende-eeuwse sweatshop . Bij Amazon draait het om één ding: snel groot worden en onderweg het personeel zo veel mogelijk uitbuiten.''

Maar er zijn ook meer gespecialiseerde klaaghoekjes. Een ervan, Netslaves.com, ,,is opgedragen aan iedereen die is opgebruikt door de incompetentie, de debiele planning en het hysterische beleid van bedrijven uit de nieuwe media''.

Voor onvervalste bedrijfsroddel is er Fuckedcompany.com. ,,Het gerucht doet de ronde dat de manager van eLuxury (een elektronische kledingzaak) vorige maand is opgestapt. Deze week stapte zijn vervanger op. Nu blijft er alleen maar een totaal incompetente, pas afgestudeerde MBA-boy over.''

Bij Fuckedcompany worden er punten gegeven voor het meest hersenloze businessplan en voor het meest onbekwame en tirannieke management.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig