TERNEUZEN -- De Antwerpse haven zou de Zeeland Seaports een heel concreet voorstel hebben gedaan over een zeer nauwe samenwerking. Dat heeft de voorzitter van het havenbestuur van Terneuzen-Vlissingen, Daan Bruinooge, gisteren verklaard.

Volgens Bruinooge worden op geregelde tijdstippen intensieve gesprekken gevoerd tussen de twee havenbesturen. De voorzitter van Zeeland Seaports voegde er nog aan toe dat het Antwerpse Havenbedrijf interesse heeft om een participatie te nemen in het grote containerkaaiplan in de haven van Vlissingen. Dat is een initiatief van Zeeland Seaports en het grootste Antwerpse havenoverslagbedrijf, Hessenatie.

De directeur-generaal van het Antwerpse havenbestuur, Eddy Bruyninckx, nuanceerde gisterenavond de uitspraken van Bruinooge. Hij erkende dat de Antwerpse haven interesse heeft om mee te doen aan het containerterminalproject in Vlissingen.

Maar hij voegde er meteen aan toe dat totnogtoe geen duidelijk antwoord is gekomen op die Antwerpse vraag. Gesprekken over het opzetten van een concreet samenwerkingsverband hebben volgens Bruyninckx de jongste maanden niet plaatsgevonden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig