BRUSSEL (belga) -- De Chodiev-groep, partner van Tractebel in een energieproject in Kazachstan, ontkent banden te hebben met criminele organisaties.

In een mededeling zegt de Chodiev-groep de beschuldigingen volledig te weerleggen en te ontkennen.

Vorige week had de Brusselse krant Le Soir uitgebracht dat het Brusselse gerecht een onderzoek is begonnen naar de banden van de Kazachse zakenpartners van Tractebel met de georganiseerde misdaad en naar de betaling van smeergelden voor het binnenhalen van het contract in Kazachstan.

De Chodiev-groep zegt dat ze het slachtoffer is van laster die schijnbaar het gevolg is van een interne machtsstrijd in het management van Tractebel.

Volgens haar werd ,,geen enkel concreet en onweerlegbaar bewijs'' geleverd van oneerbare praktijken die de groep op touw zou hebben gezet.

In het bericht wordt beklemtoond ,,dat er geen enkele band bestaat tussen Patokh Chodiev, Alijan Ibrigamov en Alexander Machkevitch -- de Chodiev-groep -- en de georganiseerde misdaad.

,,In het verleden werd de Chodiev-groep zelf het slachtoffer van criminele activiteiten'', zegt ze. De Chodiev-groep dreigt met gerechtelijke acties tegen Le Soir , zowel in België als in het buitenland.