ZAVENTEM -- ,,Niet in de eerste plaats om kapitaal op te halen, maar om medewerkers te motiveren met een aantrekkelijk aandelenoptieplan en om zichtbaarder te worden bij Europese klanten gaan we naar de beurs. Het succes van een modern technologiebedrijf wordt bepaald door het delen van kennis en kapitaal'', zegt Rudi Mattheus (38), gedelegeerd bestuurder van IPGlobalnet.

De muren zijn nog kaal en er zijn nog enkele witte plekken in de vroegere gebouwen van Compaq België, maar het is er niettemin al aardig druk. IPGlobalnet, tot anderhalf jaar geleden nog maar een concept in het hoofd van Mattheus, heeft vandaag al 110 mensen in dienst in Zaventem en nog eens 35 in nevenvestigingen.

En ja, ook hier valt het woordje e-business vijf keer in twee zinnen. Wát het bedrijf precies doet, is echter niet in een woord te omschrijven. ,,Vergelijk het met de beltoon in een telefoon'', zegt Mattheus. ,,Die dial tone was vroeger iets heel eenvoudig in een eenvoudig proces: X legt contact met Y en de beltoon zegt je dat je de verbinding kan starten, dat de lijn bezet is of dat er storing of een fout zit op het nummer. De beltoon kanaliseert de communicatie. Wij vervullen die rol van dial tone, maar dan in een veel ingewikkelder communicatieproces. Bedrijven zijn het noorden kwijt als alle informatiestromen via telefoon, fax, email, het web en datastromen via andere netwerken, niet worden geïntegreerd. Al die info moet als een geheel worden beheerd en met elkaar verbonden worden. Dat is cruciaal in het e-businessmodel.'' IPGlobalnet bevindt zich met zijn diensten tussen de klassieke netwerkintegratoren (zoals Telinfo), die technischer gericht zijn en de telecominfrastructuur in een bedrijf op poten zetten, en de adviesbedrijven zoals Andersen Consulting, PriceWaterhouseCoopers of EDS, die bedrijfsprocessen beheren.

Voor die taak trekt IPGlobalnet business consultants , informatici, netwerkbeheerders, ingenieurs en ander hoogst gegeerd wild op de arbeidsmarkt aan. Waarom zouden die kiezen voor een anonieme starter in plaats van voor Microsoft, Oracle, PriceWaterhouseCoopers of andere klinkende namen?

,,Wij hebben van bij het begin mensen aangetrokken met het perspectief van een beursintroductie'', zegt Mattheus. ,,We merken ook dat dat jongeren bijzonder aanspreekt. Een stock option plan voor de werknemers is maar tastbaar als er ook een beursnotering volgt. Iedereen moet van het succes van het bedrijf mee kunnen profiteren.'' Vijftien procent van de aandelen is voorbehouden voor de medewerkers, twintig procent zit bij het management. De rest van het kapitaal -- dat ondertussen ongeveer 800 miljoen frank bedraagt -- is in handen van de Nederlandse Achmea Groep en privé-investeerders.

Mattheus belichaamt het concept van de ,,nieuwe ondernemer''. Hij ruilde een comfortabele functie als adviseur nieuwe technologieën bij de Europese Commissie voor een eigen initiatief. Voordien had hij als informaticus voor onder meer Barco, Agfa en enkele Amerikaanse bedrijven gewerkt in projecten rond digitale medische beeldvorming. Schrok de risicofactor hem niet af? ,,Het risico was uiteindelijk zeer klein. Er is een enorme markt voor het efficiënt managen van de informatiestroom in bedrijven. Je hebt het risico zelf in de hand als je niet te veel mensen aan het stuur laat zitten.'' Bij de geboorte van IPGlobalnet was van meetaf duidelijk dat de lat hoog moest gelegd. Mattheus ging op zoek naar kapitaal en vond die uiteindelijk eerst in Nederland bij de financiëledienstengroep Achmea via haar investeringsvehikel Residentie Investment. Die hapte toe en voorzag Mattheus van 3,5 miljoen gulden (65 miljoen fr.) startkapitaal en verschafte nadien nog bijkomend kapitaal. ,,Er is genoeg durfkapitaal in België aanwezig. Maar voor de allereerste stap is het toch moeilijk financiers te overtuigen. Eens het bedrijf bestaat, niet meer. In de snelheid van investeringsbeslissingen steken de Nederlanders ons nog voorbij.'' Ondernemer Michel Van Hemele (Creyf's) geloofde eveneens in het project en zit de raad van bestuur voor. Ook Stanley Miller, ex-topman van KPN Orange en voordien de man achter verschillende betaaltelevisieprojecten in Europa, is bestuurder.

,,Zo'n omkadering geeft vertrouwen aan de mensen'', zegt Michiel Carpentier (37), een van de mensen die dit najaar overstapte van Oracle naar IPGlobalnet. Bij Oracle was hij marketingmanager voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

,,Maar natuurlijk is een beursintroductie een heel belangrijk criterium bij een overstap.''

Vorig jaar werden gericht overnames van kleinere softwarebedrijven en helpdeskcentra gedaan. Ook die overnames verliepen met het oog op een toekomstige beursnotering: de betaling gebeurde deels in cash en deels in aandelen. Mattheus moet bij die bedrijven nu alle neuzen in dezelfde richting doen draaien.

Dit jaar staat voor het bedrijf in het kader van de Europese expansie. Het bedrijf is al aanwezig in Frankrijk (met onder meer projecten voor France Télécom en Belgacom France) en opende zonet een kantoor in Groot-Brittannië. Duitsland moet binnenkort volgen. ,,Ook hiervoor is een beursnotering cruciaal. Het geeft je meer zichtbaarheid en geloofwaardigheid voor Europese klanten en toekomstige werknemers in andere landen'', zegt Mattheus.