BRUSSEL -- Het bod op Koramic start wellicht eind juni. Dumolin koopt het publiek (26%) uit en zijn partner Van Biervliet (5%). Het gaat om een operatie van 84 miljoen euro. Het bod waardeert Koramic op 24 euro per aandeel of een premie van 37% tegenover de koers van gisteren (17,5 euro).

Concreet betaalt Dumolin 6 aandelen Wienerberger per 5 aandelen Koramic en doet een opleg in contanten van 17,5 euro. KBC Securities schat de waarde van Koramic op bijna 27 euro per aandeel.

Volgens marktpartijen gaat het om een eerlijk bod. Koramic werd gisterenochtend geschorst na een koersopstoot van 11,5%. Doordat de aandelen Wienerberger die Dumolin nodig heeft voor de aandelenruil bij Koramic zitten, koopt hij die eerst over.

Dat gebeurt via zijn privéholding Korfinco die een pakket van 9,7 procent aandelen Wienerberger (méér dan nodig) overkoopt van Koramic en daarvoor 130 miljoen euro leent. Koramic houdt een belang van 10 procent over in Wienerberger. Dat belang is volgens Dumolin strategisch.

,,Hij had waarschijnlijk liever de kleine aandeelhouders volledig in cash uitbetaald maar dat was niet evident'', zei een waarnemer gisteren. In Koramic zitten verder nog de groep Nedzink, de problematische afdeling vloer- en wandtegels, een succesvolle betongroep en een goed draaiende lijmspecialist.

De andere beursgenoteerde groep van Dumolin, Trustcapital blijft op de beurs. In theorie zou Dumolin er het publiek kunnen uitkopen met aandelen van de bouwgroep Besix (BBM). Dat is voor Dumolin weinig aantrekkelijk. Trustcapital is een moeilijk verhaal met deelnemingen zoals kopergroep Lamitref waar Dumolin knokt om de toekomst veilig te stellen. ,,Ik ga me meer met Trustcapital bezig houden. Ik ben overtuigd dat er waarde in zit'', zei Dumolin gisteren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig