BRUSSEL -- Zowel beursdirecteur Vincent Van Dessel als Real Software verbaasden zich gisteren over de heisa rond het bericht dat er een onderzoek komt naar verdachte transacties in het aandeel (StandBY 6 januari). Dat nieuws was woensdag door het agentschap Bloomberg de wereld ingestuurd.

Hoewel de kern van het bericht klopt -- er komt een ,,diepgaander'' onderzoek naar de transacties in het aandeel van half november -- vindt Van Dessel dat de zaak wordt opgeklopt. Er lopen gelijkaardige onderzoeken naar 61 aandelen. Real Software is dus maar één van de velen, en het is lang niet zeker dat er bestraffingen zullen volgen, luidt het.

Real Software zegt in een persbericht dat het zelf ,,niet wordt lastiggevallen noch onderwerp uitmaakt van het onderzoek''. BXS mag het bedrijf wel vragen stellen om na te gaan of en hoe informatie voortijdig uitlekte. ,,Alle procedures die betrekking hebben op informatie die de aandelenkoers kan beïnvloeden, werden strikt nageleefd'', aldus Real Software. Het persagentschap Bloomberg volgde gisteren met een ,,correctie'' van zijn bericht.