SAN FRANCISCO (reuters) -- Steve Jobs, totnogtoe afgevaardigd bestuurder 'ad interim' bij computerbouwer Apple, kan bij zijn bedrijf in dienst treden voor onbepaalde tijd. Hij laat het predicaat 'interim' voor zijn functie vallen.

Zijn mededeling, die gebeurde tijdens de ,,Macworld Expo'', werd op een staande ovatie onthaald door het publiek in het Moscone Centre in San Francisco. Jobs staat ondertussen alweer 2,5 jaar aan het hoofd van Apple en zorgde ervoor dat het bedrijf een gevierde come back kon maken, na jaren op de sukkel te zijn geweest.

Jobs was in de jaren tachtig medestichter van Apple en is nu ook voorzitter en bedrijfsleider van de producent van computeranimatiefilms Pixar. Jobs zei te denken dat hij bewezen heeft beide banen te kunnen combineren. ,,Ik ben hier erg gelukkig mee. Ik kan elke dag komen samenwerken met de beste mensen bij Apple en Pixar'', aldus Jobs.

Toen Jobs twee en een half jaar geleden weer aan het roer kwam van Apple stond het aandeel van de computerproducent op 12,75 dollar, gisteren bedroeg de prijs bijna 100 dollar. De Macintosh is ondertussen weer een gerespecteerde computer. Met Pixar bracht hij animatiefilms uit als Toy Story en A Bug's Life.