BRUSSEL -- De Persgroep bereidt de lancering voor van een economisch maandblad dat zich vooral richt op vermogende lezers van middelbare leeftijd. Koen Clement, verantwoordelijk voor de tijdschriftendivisie van De Persgroep, beklemtoont dat het niet de bedoeling is om een beleggingsblad te maken maar ,,een goedgemaakt en prettig ogend magazine waarvan de inhoud heel bruikbaar is voor de doelgroep''. Het eerste nummer moet in april van de persen rollen.

Voor Magnet Magazines, de tijdschriftenafdeling van de uitgever van Het Laatste Nieuws en De Morgen, is de start van een economisch maandblad een hele stap. Vandaag is Magnet vooral bekend als uitgever van Dag Allemaal, Blik en Joepie.

Maar het ziet ernaar uit dat Magnet nu een heel ander soort lezers wil aanspreken. Enkele weken geleden liep het vrouwenmaandblad Touché voor de eerste keer van de persen. Het etaleert zichzelf als een luxueus tijdschrift dat zich vooral richt op vrouwen met een actief professioneel leven.

Met het economisch maandblad, dat als werktitel Uw Vermogen -- geld en geluk meekreeg, zoekt De Persgroep nu vooral lezers onder de veertigers en vijftigers die een zeker vermogen hebben opgebouwd. Volgens Koen Clement is het niet de bedoeling om in dezelfde vijver te vissen als het economisch weekblad Trends of de beleggingsbladen. ,,We willen een stuk breder gaan dan de beleggingsbladen die bovendien gekenmerkt worden door een vrij dorre aanpak.'' Maar de ambitie is wel om een blad te maken dat zeer praktische informatie verstrekt over de manier waarop een vermogen beheerd kan worden.

Stefaan Michielsen, die hoofdredacteur wordt van het blad, voegt eraan toe dat het vooral de bedoeling is om informatie te geven over ,,manieren om het opgebouwde vermogen niet kwijt te geraken.''

Het economisch maandblad zal gemaakt worden door zes redacteuren, aangevuld met werk van freelancers. De ambitie van Koen Clement is binnen drie jaar winst te maken. Hij wil nog niets kwijt over de oplage, noch over de verkoopprijs van het maandblad.

De Tijd, die gisteren berichtte over het economisch maandblad, meldt ook nog dat Magnet met de Franstalige uitgever Rossel praat over de lancering van een Franstalige versie. Maar de knoop is nog niet doorgehakt. Rossel en De Persgroep hebben overigens al een gezamenlijk belang in een economische publicatie: beide uitgevers stapten deze zomer in het kapitaal van de Belgische Franstalige zakenkrant L'Echo.