FRANKFORT (reuters) -- Een groep aandeelhouders van het Duitse telecom- en engineeringconcern Mannesmann gaat juridische stappen doen om het management te verbieden de vijandige overname door Vodafone Airtouch nog langer iets in de weg te leggen.

Mannesmann staat in het centrum van de belangstelling in de financiële wereld sinds de Britse telecomgroep Vodafone een vijandig bod van ruim 5.000 miljard frank uitbracht op de Duitse groep. Het management van Mannesmann verzet zich tegen de overname. Een groep aandeelhouders van Mannesmann heeft nu klacht neergelegd bij een rechtbank in Düsseldorf tegen het management, omdat het zou handelen tegen de belangen van de aandeelhouders in. Dat heeft gisteren Welt am Sonntag gemeld.

Mannesmann zei dat het nog niet op de hoogte is gebracht van de klacht. Gedelegeerd bestuurder Klaus Esser van Mannesmann heeft net de eerste week van een 14-daagse roadshow achter de rug. Tijdens die wereldtoer tracht Esser beleggers ervan te overtuigen dat een interne groei van Mannesmann betere aandeelhoudersperspectieven biedt dan een overname door Vodafone.

In de klacht van de aandeelhouders wordt gevraagd om Essers roadshow te stoppen net als alle andere initiatieven die een overname zouden blokkeren, zoals het spenderen van bedrijfsgeld aan mediacampagnes tegen de vijandige overname.

De aandeelhouders willen eveneens dat het management een aandeelhoudersvergadering bijeenroept voor eind januari, waarop de aandeelhouders kunnen beslissen welke strategie het management moet hanteren tegenover Vodafones bod. Het is nog onbekend hoeveel aandeelhouders de klacht steunen.