BRUSSEL -- Al tien kandidaten hebben zich dit weekend bij de curatoren gemeld voor een overname van één of meer Vlaamse vestigingen van de failliete drukkerijgroep Continental Printing. Voor drukkerij Ro in Houthalen, de drie Gentse vestigingen en de West-Vlaamse Drukkerijen in Lichtervelde zijn de overnameplannen volgens curator Guy Vanhoucke zeer concreet.

Terwijl vandaag normaliter door het personeel in alle productievestigingen van de failliete groep voortgewerkt wordt om de lopende orders af te werken, is er voor enkele vestigingen al hoop op een snelle overname.

Vooral de Gentse vestigingen -- drukkerij Jev Screen, drukkerij Goff en het afwerkingsbedrijf Cotec -- blijken erg in trek. Daarvoor zijn volgens curator Vanhoucke al vijf ernstige kandidaat-overnemers opgedaagd.

Enkele daarvan waren evenwel alleen geïnteresseerd in de zeefdrukkerij Jev Screen. In de drie vestigingen samen werken 90 mensen.

Naar de kleinere drukkerij in Lichtervelde dingen twee partijen: het huidige management en een drukkerij uit de regio, die nog onbekend wil blijven.

Voor drukkerij Ro in Houthalen (150 medewerkers) is de kandidatuur van uitgeefgroep Concentra volgens curator Vanhoucke ,,zeer concreet''. Concentra was eerder kandidaat voor de overname van de hele groep, maar haakte af nadat uit een boekenonderzoek gebleken was dat de schuldenput veel groter was dan aanvankelijk bekend.

De overige twee kandidaturen slaan op de vestigingen in het Antwerpse, maar die zijn volgens Vanhoucke voorlopig nog vaag.

De drie curatoren die de rechtbank van Antwerpen heeft aangesteld voor de afhandeling van het faillissement, zullen met hun twee collega's die de twee Waalse vestigingen gaan begeleiden, een akkoord moeten vinden voor de voorlopige afwerking van de orders.

Ook in Wallonië is er hoop op een snelle overname, omdat het gaat om zeer moderne persen.

Volgens curator Guy Vanhoucke is het evenwel uitgesloten dat voor alle vestigingen en al het personeel een oplossing wordt gevonden. De administratieve vestigingen, zoals Adco in Deurne, gaan definitief dicht. Het totale aantal werknemers van Continental Printing bedraagt ondertussen nog maar 605. Toen het gerechtelijk akkoord anderhalve maand geleden inging, werden nog 700 personeelsleden opgegeven. Maar volgens vakbondsvertegenwoordiger Jos De Bruyn zijn inmiddels al verscheidene werknemers vrijwillig vertrokken. Geschoolde drukkers zijn op de arbeidsmarkt erg in trek.