ZÜRICH (reuters) -- SAirGroup, de moedermaatschappij van Swissair en Sabena, is van plan haar kapitaal te verhogen. Dat zegt afgevaardigd bestuurder Philippe Bruggisser van SAirGroup in een gesprek met het Zwitserse zakenblad Finanz und Wirtschaft .

Toen SAirGroup vorig jaar het Amerikaanse cateringbedrijf Dobbs voor ruim 30 miljard frank overnam, werd aangekondigd dat dit zou betaald worden via een obligatielening. Op middellange termijn was sprake van een kapitaalsverhoging met 300 miljoen Zw.fr. (7,5 miljard frank) en de verkoop van niet-kernactiviteiten.

Over dat laatste liet Bruggisser zich echter heel voorzichtig uit. ,,SAirGroup heeft geen concrete plannen in dat opzicht, maar het niet is uit te sluiten in de toekomst. We zouden een grote fout maken als we al onze nevenactiviteiten zouden afsplitsen.'' Ook over de geruchten dat SAir zijn aandeel in de Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena zou verhogen, was Bruggisser kort. ,,We overwegen alle opties in Europa.'' SAir heeft op dit moment een participatie van 49,5 percent in Sabena.