ALMANIJ: Meer winst in eerste kwartaal - CARESTEL: Catering op luchthaven Bâle-Mulhouse - RETAIL ESTATES: Koopt tien winkelpanden


ALMANIJ: Meer winst in eerste kwartaal
De financiële holding Almanij, de controleaandeelhouder van KBC, zag haar nettowinst in het eerste kwartaal met 2,5 procent stijgen tot 230 miljoen euro. De hogere inkomsten uit het bankbedrijf werden gedeeltelijk aangevreten door verliezen op investeringen. 183 miljoen euro van de winst was te danken aan KBC en KB Lux, waarin Almanij een belang heeft van respectievelijk 58 en 77 procent. De inkomsten uit verzekeringen zakten met 6 procent tot 55 miljoen euro.


CARESTEL: Catering op luchthaven Bâle-Mulhouse
Carestel Commercial Catering France, een dochter van de Oost-Vlaamse Carestel Groep, heeft een contract afgesloten voor de catering op de luchthaven van Bâle-Mulhouse. Het gaat om de uitbating van 4 restaurants, 6 bars en een traiteur-service. De luchthaven ligt op de grens tussen Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en is een draaischijf voor Europees luchtverkeer. De luchthaven had vorig jaar 3 miljoen passagiers. Het contract met Carestel heeft een looptijd van 10 jaar en Carestel investeert er vóór eind 2004 minimaal 2 miljoen euro.


RETAIL ESTATES: Koopt tien winkelpanden
De vastgoedbevak Retail Estates heeft voor 11,75 miljoen euro tien winkelpanden gekocht. De panden in Wilrijk, Lier, Dendermonde en Wetteren worden hoofdzakelijk verhuurd aan de elektronicaketen Krëfel. De panden vertegenwoordigen een huurincasso van ongeveer 1 miljoen euro, wat neerkomt op een rendement van 8,51 procent. Over de transactie is een addendum verschenen bij het prospectus over de lopende kapitaalverhoging van Retail Estates.