ANTWERPEN -- De gewezen topman van Think Media, Maurice De Velder, blijft in de cel. De Antwerpse raadkamer verlengde gisteren de aanhouding van de ex-uitgever van Ché en P-Magazine met één maand.

,,Toch is zijn voorhechtenis in feite niet nodig. Alles kan net zo goed gebeuren als hij in vrijheid is. Het gaat om een zeer technisch dossier en wij menen dat de onderzoekers zich op bepaalde punten vergissen'', reageren zijn advocaten.

Ex-Zillionbaas Frank Verstraeten wil met zijn vroegere zakenpartner alvast niets meer te maken hebben. Dat de Antwerpse financier Tony Gram nu geld pompt in Think Media, vindt Verstraeten een goede zaak. ,,Hoe sterker het bedrijf wordt, hoe beter voor mij. Want Gram moet zich realiseren dat hij een bedrijf koopt met een strafrechtelijk verleden. Ik ben opgelicht door Maurice De Velder. Zijn bedrijven zijn daar strafrechtelijk aansprakelijk voor. Ik heb tegenover Think Media, de Vrije Pers, Business Panel en gevelfirma 's Heerenbosch een claim van in totaal 8 miljoen euro.''

Volgens Verstraeten had De Velder voorkennis over de toekenning van een licentie voor zijn radiostation 4FM. Het onderzoek naar mogelijk geknoei bij de toekenning van de nieuwe radiolicenties door het Vlaams Commissariaat voor de Media (VCM) draait op volle toeren. Vorige week is men gestart met een eerste reeks van ondervragingen van alle betrokkenen.