BRUSSEL -- Herman gaat straks met pensioen. En zijn werkgever heeft een uurtje vrijgemaakt om die grote dag te vieren, met een receptie voor de collega's. Maar na dat uurtje is het afgelopen. Na 35 jaar trouwe dienst is Herman met pensioen. Maar is Herman voldoende voorbereid op zijn pensioen, op zijn leven na de arbeid? Misschien niet. Bedrijven kunnen daar nochtans iets aan doen, door hun werknemers te leren met pensioen te gaan.

Nieuwe gepensioneerden hebben -- gemiddeld -- nog een kwart van hun leven te gaan. Te veel om geen rol meer te spelen in de maatschappij. Te lang om geen financiële zekerheden in te bouwen. ,,De pensioenperiode is langer dan men zich vooraf realiseert'', antwoordde 75 procent van de ondervraagden in een recente enquête door de verzekeringsgroep Robeco.

Maar wie leert er met pensioen gaan? Wie leert er overstappen van betaalde arbeid naar betaalde niet-arbeid? Van een drukke of stresserende carrière naar een levensperiode waarin tijdsbesteding en maatschappelijke functie helemaal anders zijn dan voorheen.

Bedrijven investeren -- terecht -- in de loopbaan van hun werknemers en zouden dat ook daarna nog kunnen blijven doen, meent het Nivop, wat staat voor Nationaal Initiatief Voorbereiding op Pensioen. Het Nivop is een samenwerkingsproject tussen vormingsinstellingen, zoals bijvoorbeeld Impact vzw, dat zichzelf omschrijft als een ,,projectencentrum met, voor en over senioren'', in Hasselt.

De vormingscentra die bij het Nivop zijn aangesloten, bieden bedrijven een cursuspakket aan dat hun werknemers moet helpen voorbereiden op het nakende pensioen. Het gaat om informatie over financies, fiscaliteit, bijverdienen, erfenisrecht, verzorgingsdiensten, vrijetijdsbesteding, gezondheid, huisvesting en veiligheid.

Het Nivop zwaait in zijn documentatie met grote klanten uit de bedrijfswereld als Agfa Gevaert, Exxon en Volvo Car, maar ook met overheidsbesturen als het provinciebestuur van Antwerpen of het ministerie van Economische Zaken.

De ervaring leert, zegt vzw Impact, dat het aanbod van een dergelijke cursus door de ex-werknemers erg gewaardeerd wordt. Ze worden ,,erg dankbare ambassadeurs'' voor hun voormalige werkgever. ,,En jongere collega's zien dat oudere werknemers, ook als ze bijna met pensioen zijn, nog op het respect van hun werkgever kunnen rekenen.''

Impact leert nieuwe gepensioneerden ,,hun werk los te laten'', de werkverdeling thuis te gaan herbekijken, hoe nieuwe sociale contacten op te bouwen, nu de collega's op het werk er niet meer elke dag zijn, hoe gezond oud worden, hoe bijblijven met de nieuwste technologie.

Bedrijven of werknemers die contact willen opnemen, kunnen terecht bij Impact, 011-23.68.28.