Stepstone, de Scandinavische groep voor on line rekruteren die ook in België heel actief is, voert een zware reorganisatie door. Het bedrijf stelde gisteren bij de voorstelling van zijn kwartaalresultaaten, dat het bedrijf een plan heeft opgezet om sneller winst te maken.

Maar de cashpositie is zo slecht dat Stepstone bijkomende financiering moet zoeken en dat het zich genoodzaakt ziet om zijn investeringen terug te schroeven. De al zo geteisterde aandelen kregen meteen een klap van 43 procent.

In plaats van de huidige 876 zullen er minder dan 350 mensen aan de slag kunnen blijven bij Stepstone. Er wordt een kleine basis in Noorwegen gehouden, en alles wordt gecentreerd rond de drie meest succesvolle markten (België, Duitsland en Denemarken). In Scandinavië, Nederland en Luxemburg wordt nog een kleine activiteit behouden. Alle andere afdelingen gaan dicht, ook die in Groot-Brittannië. Totnogtoe was Stepstone aanwezig in 17 landen.

Stepstone België voegt eraan toe dat het derde trimester hier wel positief werd afgesloten en dat er geen jobverlies te vrezen valt. België wordt de hoofdzetel van Benelux, aldus algemeen directeur Jo Goossens van Stepstone België.

Volgens Stepstone, dat eerder aankondigde dat het naar extra kapitaal op zoek zou gaan, is het ophalen van vers geld in een ,,geavanceerd'' stadium. Toch sluit Stepstone een faillissement niet uit, getuige het alarmerende zinnetje in het perscommuniqué: ,,Als er binnen de voorziene planning onvoldoende fondsen verworven kunnen worden, dan zal het bedrijf niet langer in staat zijn om op de huidige manier handel te drijven''.

De inkomsten voor het derde kwartaal van Stepstone daalden tot 13,4 miljoen euro (540 miljoen fr.), in vergelijking met 17,1 miljoen euro in het tweede kwartaal (- 21 procent). Zelfs tegenover vorig jaar gaat de groep erop achteruit: 5 procent minder inkomsten dan in diezelfde periode vorig jaar. Het operationeel verlies (EBIT) komt uit op 29,8 miljoen euro, terwijl het nettoverlies op 29,9 miljoen euro (1,2 miljard fr.) uitkomt.

  • Deze rubriek belicht dagelijks een bedrijf dat in het nieuws staat.