BRUSSEL -- Laundry Systems Group (LSG) heeft met zijn hoofdbankiers een akkoord bereikt over de herschikking van de bankschulden. LSG is daarmee tot nader order gered. Alle partijen deden een duit in het zakje: aandeelhouders, bankiers en obligatiehouders.

De banken hadden twee voorwaarden gesteld: een kapitaalverhoging van minstens 10 miljoen euro en een verlenging van de achtergestelde converteerbare obligatielening voor 2 jaar. In ruil houden de bankiers de kredietlijnen open voor 3 jaar en moet LSG de langetermijnschulden aflossen volgens een vast schema.

LSG had tot voor kort schulden bij meer dan 20 banken. Die schuld is nu geherstructureerd en gecentraliseerd. De belangrijkste aandeelhouders van LSG, Jensen Invest en de Gimv, schrijven in op een kapitaalverhoging van 12,6 miljoen euro. De houders van de converteerbare obligaties, NIB en Gimv, gaan akkoord om deze lening tot 2005 te verlengen. LSG heeft een netto financiële schuld van 71,7 miljoen euro. De groep is marktleider in professionele wasmachines en biedt werk aan 1.350 mensen.