BRUSSEL (belga) -- De Post participeert momenteel al in zestien vennootschappen van privaat recht. Dat blijkt uit het antwoord van federaal minister van Overheidsbedrijven Rik Daems op een schriftelijke vraag van kamerlid Yves Leterme.

Twaalf participaties dateren uit de periode tussen 1991 en maart van dit jaar, toen De Post nog een autonoom overheidsbedrijf was. Sinds de omzetting in een nv van publiek recht kwamen er nog eens vier bij.

Sinds de omvorming tot naamloze vennootschap van publiek recht heeft De Post zelf Exbo Services International opgericht. Dit bedrijf is actief inzake het intern beheer van documenten- en informatiestroom binnen ondernemingen. Voorts werden de drie vennootschappen van de VDK Groep (VDK Gent, VDK Airport en VDK nv) volledig overgenomen, die express- en koerierdiensten, transport van collies en persoonlijke verzendingen verzorgen.


Ketels
Voordien had De Post al een belang van 50 procent in de Verzekering van De Post, de Verzekering van De Post Leven en de Bank van De Post. De Post bezit ook 50 procent in Cobram (securitydiensten), New Districom (distributiesystemen) en Postshop (papierwaren in ruime zin).

In Full Printing, Ketels Data Services, Ketels Direct Marketing, Mabruco (dienstverlening van documentcreatie tot distributie) en Maximail (uitgave allerhande drukwerk, handel papierwaren) -- deze 5 bedrijven maken deel uit van de Ketels DM Groep -- bezit De Post telkens 95 procent. Ten slotte heeft De Post ook nog eens 81,58 procent in handen van Securipost.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig