BRUSSEL -- De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Continental Airlines en SN Brussels Airlines hebben een commercieel akkoord gesloten om tickets te verkopen op elkaars netwerk. Van gedeelde vluchten of een gezamenlijk getrouwheidssysteem is geen sprake.

De verkopers van beide luchtvaartmaatschappijen zullen vanaf nu pogen passagiers op elkaars vluchten te helpen. Europese passagiers van SN Brussels zal worden aangeraden via de dagelijkse vlucht van Continental tussen Zaventem en New York toegang te zoeken tot Continentals netwerk van Amerikaanse bestemmingen. Amerikaanse klanten van Continental kunnen tickets krijgen om in Zaventem aan boord te gaan voor de Europese en Afrikaanse bestemmingen van de opvolger van Sabena.

SN was al lang in gesprek met Continental, de op vijf na grootste luchtvaartmaatschappij van de wereld. Continental voert dagelijks 2.100 vluchten uit naar 120 bestemmingen in de VS en 91 in de rest van de wereld. Continental is daarmee de meest internationale Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Continental werkt onder meer samen met het Nederlandse KLM, maar is geen lid van een van de drie grote luchtvaartallianties in de wereld.

Gesprekken over een code share -akkoord (gedeelde vluchten) zijn er niet tussen SN en Continental. Wel voert de Brusselse maatschappij nog verschillende gesprekken met andere maatschappijen over commerciële samenwerking en eventuele gedeelde vluchten en getrouwheidsprogramma's. Uiteindelijk wil SN aansluiten bij een alliantie.