Spuitbussenfabrikant Trost uit Sint-Truiden heeft dinsdag het faillissement aangevraagd. 225 mensen verliezen hun baan. De Hasseltse handelsrechtbank zal zich donderdag over het faillissement uitspreken en een curator aanstellen.

De Trost-vestiging in Sint-Truiden verkeerde al een tijdje in zware financiële problemen wegens vermeende contractbreuk met multinational Sara Lee uit Utrecht. Volgens Trost zou die haar belofte omtrent de exclusieve afname niet nagekomen zijn en zich niet gehouden hebben aan de afspraken omtrent gegarandeerde afzet en omzet. Sara Lee heeft dit altijd ontkend.

Afgevaardigd bestuurder Andreas Trost stelde Sara Lee enkele weken geleden nog voor een ultimatum en vroeg hen om het Truiense bedrijf over te kopen. Maar daar ging Sara Lee niet op in. Trost knoopte daarop gesprekken aan met slagroomproducent IncoPac met het oog op een overname. Maar omdat de naam van de kandidaat-overnemer voortijdig uitlekte, liet die afgelopen vrijdag formeel weten om niet meer geïnteresseerd te zijn in een overname.