BRUSSEL (belga) -- Radio Contact heeft bij het parket van Antwerpen klacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen Frank Verstraeten, de uitbater van de Antwerpse dancing Zillion. De klacht heeft te maken met de toekenning van de erkenning tot landelijke radio die werd verleend aan 4FM.

,, Er bestaan indicaties dat Frank Verstraeten, die een aandeelhouder van Think Media is, de aandelenhandel heeft gemanipuleerd. Dit soort voorkennis is strijdig met de wet op de financiële transacties'', verklaart de directeur van Radio Contact Vlaanderen, Rudy Dierckx.

Think Media is voor 50 procent eigenaar van 4FM. Op 6 september besliste het Vlaams Commissariaat voor de Media dat Q-Music en 4FM een nationale licentie kregen toegewezen.

De klacht tegen Frank Verstraeten werd ingediend door de nv Vloro. Het is een vennootschap die deel uitmaakt van de Groep Radio Contact en die zelf ook een aanvraag indiende voor een erkenning als landelijke radio.

Rudy Dierckx argumenteert dat Radio Contact geconfronteerd wordt met een aantal geruchten en feiten. ,,We willen daar het fijne van weten. Zo kende het aandeel van Think Media één dag voor de toekenning van de licenties een koersopstoot van 20 procent''.

Radio Contact formuleerde ook een tweede klacht met burgerlijke partijstelling over de geruchten en persberichten rond de toekenning van de radiolicenties. ,,Als Frank Verstraeten inderdaad de handelingen stelde waarover vermoedens bestaan, dan heeft 4FM ten onrechte een erkenning tot landelijke radio gekregen, waardoor Radio Contact geen aanspraak meer kon maken op een erkenning. Radio Contact heeft dan door deze feiten zeer grote schade geleden'', besluit Rudy Dierckx.

Frank Verstraeten, de uitbater van de Zillion, zit nog steeds in voorhechtenis voor onder meer een vermeende enscenering van zijn eigen homejacking.