LAURA ASHLEY: Verlies door Europese winkels - MANCHESTER UNITED: Jaarwinst stijgt met 19 procent - NISSAN DIESEL: Reddingsplan voor vrachtwagenbouwer - SUN MICROSYSTEMS: Kwartaalresultaten neerwaarts herzien


LAURA ASHLEY: Verlies door Europese winkels
De Britse winkelketen Laura Ashley, gespecialiseerd in stoffen en kleding, heeft in de eerste helft van het jaar een verlies geleden van 1,3 miljoen pond. Dat is 44 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Bijna helft van het verlies is te wijten aan de winkels in Duitsland, Frankrijk, Nederland en België. Laura Ashley sloot dit jaar al 34 winkels op het Europese vasteland en probeert de overige winkels aan franchisenemers over te laten.


MANCHESTER UNITED: Jaarwinst stijgt met 19 procent
De Britse beursgenoteerde voetbalclub Manchester United heeft het voorbije boekjaar, dat eindigde op 31 juli, een winst gehaald van 29,8 miljoen pond (43,6 miljoen euro). Dat is 19 procent meer dan het voorgaande boekjaar. De winststijging is te danken aan de hogere sponsorbijdragen, hogere inkomsten uit tv-rechten en uit de verkoop van sterspeler David Beckham.


NISSAN DIESEL: Reddingsplan voor vrachtwagenbouwer
De Japanse bank Mizuho heeft samen met een groep aandeelhouders een reddingsplan van 840 miljoen euro uitgewerkt voor Nissan Diesel, de kleinste van de vier Japanse vrachtwagenbouwers. Ook de autogroep Nissan, die een belang heeft van 22,5 procent in Nissan Diesel, doet mee. Renault, dat ook 22,5 procent in handen heeft, laat zijn belang verwateren. Japanse vrachtwagenbouwers hebben last van een krimpende markt. Vandaag worden in Japan maar half zoveel vrachtwagens verkocht als in 1991.


SUN MICROSYSTEMS: Kwartaalresultaten neerwaarts herzien
Het Amerikaanse informaticabedrijf Sun Microsystems heeft zijn resultaten over het vierde kwartaal van het boekjaar neerwaarts herzien om rekening te houden met een extra belastingfactuur van 1,05 miljard euro. Daardoor zakt het resultaat in het rood. Sun had eerder gezegd dat er in het vierde kwartaal een winst was gehaald van 12 miljoen euro. Ook voor het eerste kwartaal van het lopende boekjaar verwacht Sun Microsystems nu een verlies. De onderneming heeft te lijden van zware concurrentie van IBM, Dell en HP en verliest marktaandelen. Sun schrapte de voorbije jaren al 8.500 banen. De komende twaalf maanden moeten er nog eens 1.000 mensen weg.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig