Het aandeel van Mobistar werd vrijdag heftig verhandeld omdat de meerderheid van een financieel consortium zijn participatie in de gsm-operator verkocht. De aandelenkoers verloor 5,7 procent en eindigde de dag op 22,40 euro.

Analisten legden uit dat er geen reden was voor de sterke daling omdat de operator sterke resultaten en vooruitzichten had bekendgemaakt.

Gevaert, Gimv, KBC Bank en KBC Verzekeringen verkochten hun totale participatie in Mobistar, terwijl Cobepa Group liet weten dat het de helft -- vier procent-- van zijn participatie behoudt.

Als gevolg van deze transactie werden ongeveer 5,6 miljoen aandelen verplaatst in de markt, en stijgt het aantal aandelen dat vrij op de markt verhandeld kan worden, aanzienlijk.

De transactie werd uitgevoerd door Goldman Sachs en KBC Securities.

In een persbericht lieten de verkopers weten dat ,,de verkoop van de Mobistar-aandelen gebeurt in het kader van de beoogde portefeuilllerotatie van de verschillende partijen''. De genoemde bedrijven zijn al vanaf de start in 1996 aanwezig in het kapitaal van de operator.

De meerwaarde op de transactie voor de investeringsmaatschappij Gimv wordt geschat op 34,7 miljoen euro. De verkoop zal ook een positieve impact hebben van 11,5 miljoen euro op de intrinsieke waarde van Gimv, of 0,5 euro per aandeel.

  • Deze rubriek signaleert en verklaart opvallende koersbewegingen van een aandeel.