CONTINENTAL TEVES: Beperkt ontslagen tot negentien - ELECTRABEL: Tihange werkt weer


CONTINENTAL TEVES: Beperkt ontslagen tot negentien
Continental Teves uit Mechelen, gespecialiseerd in de productie van ABS-remsystemen, beperkt het aantal ontslagen tot negentien. Begin februari was er nog sprake van dertig ontslagen, maar door een uitbreiding van het tijdskrediet en het vrijwillig vertrek van enkele werknemers, kon dat aantal verminderd worden. Bij Continental Teves in Mechelen werken 600 arbeiders en 150 bedienden.


ELECTRABEL: Tihange werkt weer
De socialistische vakbond Gazelco en de Franstalige bediendenbond CNE hebben vrijdagvoormiddag, na zestien dagen, de stakersposten aan de ingang van de kerncentrale van Tihange opgeheven. De vakbonden hadden van de directie van Electrabel ,,geschreven waarborgen'' verkregen over de herklassering van de twee laatste werknemers voor wie er in het plan-Transform nog geen oplossing was gevonden. De twee werken in Tihange.

Het conflict kreeg nationale bekendheid omdat de stakersposten elke in- of uitgang van werkwillig kaderpersoneel onmogelijk maakten. Electrabel liet zich niet onbetuigd en ging over tot de bevoorrading en aflossing van de kaderleden door helikopters. De federale minister van Arbeid, Laurette Onkelinx zei vrijdag dat ze tevreden is met de afloop van het conflict.