CAP GEMINI: Resultaat kleurt dieprood - FIAT: Recordverlies - SCHERING: Elf procent meer winst - THOMAS COOK: Besparingsprogramma van kwart miljard euro


CAP GEMINI: Resultaat kleurt dieprood
De consultant Cap Gemini Ernst&Young heeft het afgelopen boekjaar een nettoverlies geleden van 514 miljoen euro nadat hij voor 463 miljoen euro herstructureringskosten in de boeken had opgenomen. Dat verlies lag een pak hoger dan de 410 miljoen euro waar de markt van uitging. De operationele winst viel terug van 423 miljoen euro tot 114 miljoen euro, maar dat was dan wel weer een pak beter dan de 85 miljoen euro waar de markt op tipte. De omzet daalde met 16,3 procent tot 7,05 miljard euro.


FIAT: Recordverlies
De Fiat-groep heeft het afgelopen boekjaar een nettoverlies geboekt van 4,2 miljard euro. De auto-afdeling, voor 80 procent in handen van Fiat en 20 procent in die van GM, leed in 2002 een operationeel verlies van 1,34 miljard euro. Maar de herstructurering bij de autobouwer begint wel stilaan resultaat op te leveren. In het vierde kwartaal dook de auto-afdeling voor 180 miljoen euro in het rood, tijdens dezelfde periode een jaar eerder was dat nog 432 miljoen euro. Fiat kondigde vrijdag ook aan dat het 5 miljard euro in de auto-afdeling pompt. Vrijdag nam ook Umberto Agnelli officieel het voorzitterschap van Paolo Fresco over en werd Giuseppe Mochio, de voormalige voorzitter van Pirelli, benoemd tot nieuwe gedelegeerd bestuurder.


SCHERING: Elf procent meer winst
Schering, 's werelds grootste producent van anticonceptiepillen, heeft het afgelopen boekjaar een courante winst geboekt van 464 miljoen euro. In 2001 bleef de courante winst nog steken op 418 miljoen euro. De omzet steeg met 3,7 procent tot 5,02 miljard euro.


THOMAS COOK: Besparingsprogramma van kwart miljard euro
Thomas Cook, de op één na grootste reisgroep in Europa, wil de kosten drukken met 250 miljoen euro. Het besparingsprogramma kreeg de naam ,,Triple C'' mee. De reisgroep heeft onder meer een personeelsstop aangekondigd.