BUREAU VAN DIJK: Gaat in het rood - FLV FUND: Verlies van 54 miljoen - VANMARCKE: Overname door management


BUREAU VAN DIJK: Gaat in het rood
Bureau Van Dijk Computer Services, een onderdeel van de Solvus-groep, zag ondanks de zwakke IT-markt de omzet in 2002 met 6,9 % stijgen, tot 37,7 miljoen euro. Maar het bedrijfsverlies liep op tot 2,66 miljoen euro en het geconsolideerd nettoresultaat beliep 5,52 miljoen euro. Dat slechte cijfer is onder meer te wijten aan ontslagvergoedingen en kosten bij de hertekeningen van de bedrijfsdirectie.


FLV FUND: Verlies van 54 miljoen
Het durfkapitaalfonds FLV Fund boekte vorig jaar een verlies van 54 miljoen euro, tegen 88 miljoen in het jaar 2001. Per aandeel gaat het om een verlies van 2,64 euro. De intrinsieke waarde van de investeringsportefeuille van FLV Fund bedraagt 18,36 miljoen euro, verspreid over 27 participaties.


VANMARCKE: Overname door management
Het textielveredelingsbedrijf Vanmarcke, onderdeel van de failliete Sofitex-groep, is overgenomen door Koen Buyse en Luc Maebe (elk voor de helft). Buyse leidt het bedrijf sinds 1974 en werd in 1989 eigenaar, samen met enkele vennoten. In 1999 werd Vanmarcke ingebracht in de Sofitex-group. Vanmarcke was de enige vennootschap in de groep die geen gerechtelijk akkoord had aangevraagd. De vennootschap met 85 werknemers werd dan ook niet failliet verklaard. Luc Maebe is Europees marktleider in tweedehands textielmachines en een bekende figuur in textielkringen.