BRUSSEL (belga, eigen berichtgeving) -- Een zelfstandige kantoorhouder van Argenta, met kantoren in Heverlee en Haasrode, heeft ruim dertig klanten opgelicht. De kantoorhouder haalde sinds midden mei 1998 minstens 1,9 miljoen euro van particuliere rekeningen en verdonkeremaande dat met valse bankafschriften.

De kantoorhouder werd op 11 februari aangehouden. Drie dagen later gebeurde hetzelfde met een gedetineerde uit Leuven-Centraal op wiens rekening het grootste deel van het geld werd overgeschreven. Die laatste zou het geld belegd hebben in zijn handelszaken op het Canarische eiland Lanzarote. De gedetineerde beweert dat hij niets wist van de frauduleuze afkomst van het geld. Het gerecht zou nog een derde persoon willen ondervragen, maar die zit in het buitenland.

De kantoorhouder heeft volgens het Leuvense parket al toegegeven dat hij voor 1,9 miljoen euro verduisterd heeft. Maar het parket sluit niet uit dat dat bedrag nog kan oplopen.

De zaak kwam aan het licht na een interne controle van Argenta. Koen Smets, directielid van Argenta, deelde gisteren mee dat de bank contact heeft opgenomen met de klanten van wie al bekend is dat ze opgelicht werden en dat die hun geld al opnieuw op hun rekening hebben gekregen. De berekening van de intresten op die bedragen is nog volop bezig. Argenta beheert de twee kantoren nu zelf.