Helft KUL-afgestudeerden zoekt geen maand naar werk

LEUVEN - Van de studenten die in 1997 aan de KU Leuven een diploma haalden, studeerde 18 procent verder. Van de overigen vond ruim de helft na nog geen maand zoeken werk. Het gemiddelde inkomen van de mannen bedraagt 70.000 tot 79.000 frank bruto per maand. Vrouwen verdienen doorgaans minder en geraken ook niet zo snel aan de bak.
Om aspirant-studenten beter te kunnen informeren, peilt de KU Leuven sedert 1997 jaarlijks naar de loopbaan van haar oud-studenten. De resultaten van de bevraging van de afgestudeerden in 1997 lopen in hoge mate gelijk met die van vorig jaar. Universitairen vinden vrij snel een behoorlijke job.

Achttien procent van de studenten die in 1997 een diploma haalden, studeerde verder. Bij de vorige lichting was dat nog twintig procent. Het percentage dat nog geen maand naar werk heeft moeten zoeken ...
Sport
 1. Pro League “neemt akte” van uitspraken Bart Verhaeghe over de BeNe Liga
 2. Een beetje gek: sterren van Liverpool trainen niet in stadion van Genk, maar op veld van... een Limburgse derdeprovincialer
 3. Rode Duivels voeren voor tiende keer op rij de FIFA-ranking aan (en we lopen zelfs een beetje uit)
 4. Lefevere is trots met Deceuninck-Quick Step opnieuw nummer 1 te zijn en strikt alwéér een jong talent: “Klassementen liegen niet”
 5. Spaanse voetbalbond bevestigt uitstel van Clasico tussen Barcelona en Real Madrid naar 18 december
 6. Hartproblemen verstoorden zijn seizoen, maar 38-jarige Vasil Kiryienka is nog niet klaar met koersen: “Het was niet gemakkelijk”
 7. Elise Mertens pakt uit met enkele knappe punten en wint haar eerste groepsmatch van de WTA Elite Trophy
 8. "Ferrari vastberaden om te winnen in Mexico"
 9. Greg Van Avermaet was volgens UCI in 2019 de beste in eendagswedstrijden: “Ik win geen twintig keer per jaar, maar doe overal wel mee”
 10. NBA. Kawhi Leonard scoort meteen 30 punten bij debuut en troeft met LA Clippers LeBron James af, Toronto opent seizoen met nipte zege
 11. 15 minuten vertraging door papiersnippers, maar River Plate haalt het in stadsderby van Boca Juniors en is eerste finalist van Copa Libertadores
 12. Trainer Victor Campenaerts had verkennend gesprek over deelname aan Olympische Spelen: “Wij willen graag snel duidelijkheid”
 13. PSG-coach heeft lof voor durf van Club Brugge, ook Philippe Clement benadrukt het positieve: “Ik ben trots op ons eerste uur”
 14. Club Brugge-spelers proberen lessen te trekken uit afstraffing: “We moeten voor niemand onderdoen in het spel”
 15. CHAMPIONS LEAGUE. De Bruyne ziet Sterling dollen tegen Atalanta, Tottenham wint vlotjes en Dybala redt Juventus
 16. Club Brugge maatje te klein voor PSG: 0-5
 17. De laatste race van Marieke Vervoort, met een glas cava in de hand
 18. Ploegleider volgt Tom Dumoulin van Team Sunweb naar Jumbo-Visma
 19. Rolstoelatlete Marieke Vervoort is overleden
 20. Jürgen Klopp is op zijn hoede voor Genk maar kan wellicht toch rekenen op Salah: “Het ziet er goed uit wat Mo betreft”