Zelfreinigende buitenspiegels als noviteit

Baby Lexus met ambitie

Jos Gryseels Het regende pijpenstelen en boven de Middellandse Zee zorgde een hevige stormwind voor dikke schuimkoppen. Toch voelden we ons allerminst afgeschrikt om de zweep te leggen op de IS200, een nieuwe, kleine Lexus met sportieve roeping. De zesbak schakelde kort, de grommende zescilinder haalde vlot hoge toeren en zelfs op de bochtige wegen tussen Draguignan en Saint-Tropez gaf de wagen geen krimp. Met deze baby-Lexus wil het exclusieve Japanse automerk de Europese sportieve rijder charmeren. De Japanse concurrent van de BMW 3-reeks beschikt over de nodige troeven: sportief uiterlijk en rijgedrag, onovertroffen standaarduitrusting en een voor deze klasse aantrekkelijke prijs.
GEHEEL in de Lexus-lijn combineert de compacte IS200 een onovertroffen standaarduitrusting met uitdagende prestaties en veel rijgenot. Voor het ontwerp tekende hoofdingenieur Nobuaki Katayama, die lang verantwoordelijk was voor Toyota's succesrijke autosportdivisie. Hoewel hij het niet graag hoort, was de BMW 320i hierbij het lichtend voorbeeld.

Onder de motorkap van de IS200 huist dan ook een tweeliter zescilinder in lijn met 24 kleppen, variabele kleptiming en twee bovenliggende nokkenassen ...

Niet te missen