De Joodse gemeenschap is niet te spreken over de aanwezigheid van Hamas-vlaggen op de betoging voor het stopzetten van de bombardementen in de Gazastrook in Brussel. Dat meldt Michael Freilich, hoofdredacteur van het maandblad Joods Actueel.
Volgens Freilich is de groene vlag met witte tekst van Hamas in België een verboden symbool van een terroristische organisatie.

'Iedereen heeft het recht om zijn mening te uiten', zegt Michael Freilich. 'Wij als gemeenschap zijn ook tegen geweld, al moet wel de kanttekening gemaakt worden dat alles is begonnen door de raketaanvallen van Hamas op Israël.'

Verschillende protestanten in Brussel dragen de bekende Hamas-vlag. De Joodse gemeenschap is erg geschrokken dat dit wordt toegelaten. 'Hamas is en blijft officieel een niet-toegelaten organisatie van terroristen', zegt Freilich. Hij begrijpt niet dat de initiatiefnemers van de protestmars het symbool toelaten. '11.11.11 zou hier iets tegen moeten doen. Het is trouwens ook opvallend dat de manifestanten betogen tegen het geweld op de Palestijnen, maar dat het leed van de Israëlieten niet wordt vermeld.'

In de Joodse gemeenschap heerst er grote ongerustheid. Er wordt gevreesd dat de situatie in Brussel uit de hand gaat lopen, zoals woensdagmiddag in Antwerpen gebeurde bij een betoging van de AEL.