LOS ANGELES - De gouverneur van Californië, Arnold Schwarzenegger, heeft zaterdag het ziekenhuis verlaten, nadat hij daar vier dagen eerder een operatie aan zijn gebroken dijbeen had ondergaan. Volgens de arts lijkt Schwarzenegger goed te herstellen, zo luidt het in een persbericht van het bureau van de gouverneur.
De 59-jarige Schwarzenegger, die in november herverkozen werd aan het hoofd van de meest bevolkte Amerikaanse staat, brak op 23 december zijn dijbeen tijdens een ski-ongeval. Hij was met familie op skivakantie in Sun Valley in Idaho, in het noordwesten van de VS. Dinsdag werd hij geopereerd in een ziekenhuis in Los Angeles.

"Het was geweldig om vandaag naar huis te keren, terwijl mijn familie zich klaar maakt om nieuwjaar te vieren. Ik voel mij goed en ik verlang ernaar om 2007 te beginnen met mijn benoeming, mijn staatsrede en de voorstelling aan het parlement van mijn budget", verklaarde de voormalige acteur.

De dokter van de gouverneur, Kevin Ehrhart, zei optimistisch te zijn over de genezing van zijn patiënt.

"De gouverneur verkeert in uitstekende gezondheid en heeft de afgelopen vier dagen met krukken gelopen. Dergelijke breuken hebben over het algemeen ongeveer acht weken nodig om te genezen", luidde het.