HASSELT - De Limburgse brandweerkorpsen hebben sinds zaterdagavond een 140-tal oproepen binnengekregen voor stormschade. In hun eigen weerstation in de kazerne had de Genkse brandweer tijdens de windstoten een piek gemeten van 117 kilometer per uur. In Boxbergheide (Genk) werd een man gewond naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij met zijn ladder gevallen was bij het terug leggen van een aantal weggewaaide dakpannen. De man had zijn voet gebroken.
De meeste oproepen liepen binnen bij de korpsen van Genk (30) en Hasselt (30). In Hasselt ging het dak van een appartementsgebouw waaien.

De meeste oproepen gingen over bomen, die op het wegdek terecht kwamen. Dat was onder meer het geval op de Paul Nicoulaan in Eisden (Maasmechelen). In Heusden-Zolder op de Weg naar de Grauwe Steen kwam een boom op een huis terecht. Aan de Gestelstraat in Lummen ging een rij platen van een hangar de lucht in. De brandweer van Sint-Truiden rukte uit naar Heers, Gingelom, Velm en Gorsem (Sint-Truiden) voor dakpannen en ontwortelde bomen. Het korps van Hoeselt moest op de E313 twee bomen verwijderen. De meeste ploegen in Limburg zijn nog in de weer.