Acteur Manu Verreth overleden
Foto: gbr
Hij had een stofjas, een Elviskuif en twee miljoen fans. Hij was een volksheld, dankzij de serie De collega’s. Vrijdagnacht overleed acteur Manu Verreth (69) in het UZ Gasthuisberg in Leuven.
Manu Verreth ernstig ziek, stond anderhalve maand geleden in onze krant. De 69-jarige acteur leed aan suikerziekte, maar zijn slechte toestand was aan een andere aandoening te wijten. Een aandoening die zijn tweelingbroer René liever privé hield.

‘Manu is aan het vechten,’ zei René. ‘Ik hoop dat de mensen een beetje meevoelen met hoe hij de strijd is aangegaan.’ Die strijd verloor Manu Verreth vrijdagnacht. Hij was onder meer omringd door zijn vrouw Joske en zijn dochter Ann.

De acteur was vooral bekend als Jomme Dockx in de BRT-reeks De collega's, die liep van 1978 tot 1981. Ook legendarisch werd de Pak-de-poen-show, een spelprogramma gepresenteerd door de twee broers waar in de eerste aflevering alles mis liep wat er mis kon lopen.

Manu Verreth speelde op televisie rollen in onder meer Het Pleintje, Café Majestic, Wittekerke, Twee Straten Verder, Flikken en Aspe. Daarnaast was hij actief bij het Mechels Miniatuur Teater, nu 't Arsenaal.

Tot voor kort speelde Verreth de hoofdrol in 'Georges', een theaterstuk over oudermishandeling. Toen de acteur in september werd opgenomen in het ziekenhuis, is de tournee afgelast.

Manu Verreth heeft zelf het verloop van zijn uitvaart beschreven en heeft de uitdrukkelijke wens geuit om de crematie en de afscheidsplechtigheid in strikte familiekring te laten plaatsvinden. Er zal geen publieke plechtigheid worden gehouden en de familie verspreidt geen rouwberichten of gedachtenisprentjes.