INNSBRUCK - De Franse skister Régine Cavagnoud (31) is vanmorgen overleden aan de verwondingen die ze maandag opliep na een botsing met een Duitse jeugdtrainer Markus Anwander. Dat maakte het Universitair Ziekenhuis van Innsbruck bekend. Het ongeluk gebeurde tijdens een training op de gletsjer van Pitztal in de Oostenrijkse Alpen.
Cavagnoud liep zware hersenletstels en meerdere ribbreuken op, die de lever en een long doorboorden. Ze moest ter plekke gereanimeerd worden na een hartstilstand. Ze werd per helikopter overgebracht naar het hospitaal in Innsbruck, waar ze maandagavond gedurende vier uren geopereerd werd. Sinds haar ongeval lag de skister in een coma.

Ook de Duitse coach werd zwaar geraakt aan het hoofd en vecht nog voor zijn leven. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden.

Het ongeval gebeurde tijdens een gezamenlijke training van het Franse vrouwenteam en de Duitse beloften op de Pitztaler-gletsjer. Volgens de Duitse Skibond gebeurde het ongeval op een onoverzichtelijke plaats en lag een communicatiestoornis aan de basis ervan. Anwander wist niet dat Cavagnoud al op de piste was, terwijl hij rustig enkele oefeningen voorbereidde.

Cavagnoud werd vorig seizoen eindwinnares in de wereldbeker Super-G en derde in de algemene WB. Zaterdag werd ze bij het begin van het Olympische skiseizoen in Sölden nog derde op de reuzenslalom.