PARIJS - Osama bin Laden is in juli van dit jaar verzorgd geweest in het Amerikaanse ziekenhuis van Dubai. Hij zou daar een verantwoordelijke van de CIA ontmoet hebben. Dat melden de Franse krant Le Figaro en Radio France Internationale (RFI) vandaag.
Beide media die een 'professionele partner van de administratieve directie van het ziekenhuis' als getuige citeren, zeggen dat de man die volgens de Verenigde Staten verantwoordelijk is voor de moorddadige aanslagen van 11 september, op 4 juli in Dubai aankwam. Hij was per vliegtuig overgevlogen vanuit het Pakistaanse Quetta.

Hij werd onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis voor een nieroperatie. Volgens Le Figaro, was Bin Laden in Dubai vergezeld van zijn persoonlijk arts en trouwe luitenant, de Egyptenaar Ayman al-Zawahari, lijfwachten, en een Algerijnse verpleger. Op 14 juli verliet hij het ziekenhuis.

Tijdens zijn verblijf zou de plaatselijke CIA-vertegenwoordiger gezien zijn, terwijl deze de kamer van Bin Laden binnen ging. "Enkele dagen later schepte de CIA-man tegenover vrienden op dat hij de Saoudische miljardair een bezoek had gebracht". Volgens Le Figaro en RFI, die zich baseren op een "betrouwbare bron", werd de CIA-vertegenwoordiger op 15 juli naar Washington teruggeroepen.

Bin Laden wordt door de VS gezocht voor terrorisme sinds de aanslagen op de Amerikaanse ambassades in Kenia en Tanzania in 1998. In het ziekenhuis zou hij verzorgd zijn op de urologie-afdeling van dokter Terry Callaway, specialist in nierstenen en mannelijke vruchtbaarheidsproblemen. De dokter zelf weigert enig commentaar te geven.