Telecombedrijf BASE, de hoofdsponsor van landskampioen Standard Luik, heeft zich gedistantieerd van de 'zeer brutale fout' die Axel Witsel zondagavond heeft begaan op Anderlechtspeler Wasilewski.
'Dit gedrag is totaal niet in lijn met de waarden en normen die BASE als merk in België wil uitdragen', aldus het bedrijf in een mededeling na afloop van de wedstrijd (1-1).

BASE heeft deze boodschap nog tijdens de wedstrijd in korte en duidelijke bewoordingen overgemaakt aan de directie van Standard. BASE heeft er aan toegevoegd dat het de directie van Standard steunt indien ze op haar beurt de speler een strenge sanctie oplegt die in verhouding is tot de begane overtreding.

'Die eventuele sanctie moet erop gericht zijn aan Axel Witsel duidelijk te maken dat dit soort overtredingen nooit thuishoren in de sport, wat ook eventuele voorgeschiedenissen of achtergronden voorafgaand aan deze wedstrijd mogen zijn.'

BASE steunt 'elke actie van de club om Witsel te steunen in zijn besef dat hij moet terugkeren naar zijn sportieve niveau van voetbal spelen van 2008'. BASE tilt hier naar eigen zeggen zwaar aan en draagt al jaren sportiviteit hoog in het vaandel en zal met de directie van Standard rond de tafel zitten om te vermijden dat welke speler van de club dan ook dit nog herhaalt, besluit de opmerkelijke mededeling.