SAN DIEGO - Kim Clijsters heeft zich gisteravond makkelijk kunnen plaatsen voor de derde ronde van het WTA-tornooi van San Diego (1 miljoen dollar). De Spaanse Virginia Ruano Pascual (WTA-65) was geen partij voor het tweede reekshoofd. Zelfs een regenpauze van 40 minuten kon de Limburgse niet uit haar lood slaan: 6-2, 6-0.
In de volgende ronde neemt Clijsters het op tegen de Française Marion Bartoli (WTA-50), die verrassend de maat nam van de Amerikaanse Meghann Shaughnessy (WTA-18) met 3-6, 7-6 (7/5), 7-5.

Ook Justine Henin-Hardenne (WTA-3) kent haar tegenstandster in de derde ronde. Het derde reekshoofd neemt het op tegen de Russische Elena Dementieva (WTA-16), als dertiende geplaatst. Dementieva versloeg de Italiaanse Francesca Schiavone (WTA-28) met 7-6 (8/6), 6-2.

Opvallendste feit van de dag was de opgave van de Amerikaanse Jennifer Capriati. Het vijfde reekshoofd, vorige week nog verliezend finalist tegen Kim Clijsters in Stanford, gaf er de brui aan met een borstspierblessure. Capriati stond op dat moment in de eerste set 4-1 achter tegen de Russin Elena Likhovtseva.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig