Tiende filmprijs voor 'Aanrijding in Moscou'
Foto: rr
'Aanrijding in Moscou' van Christophe van Rompaey heeft afgelopen weekend de prijs voor Beste Film ('Best Narrative Feature') gewonnen op het 12de Internationaal Filmfestival van Bermuda (BIFF). Daarmee komt het aantal prijzen voor Vlaamse film op tien, zo meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) dinsdag.
Filmrecensent David Poland zetelde in de jury van het festival en beschreef 'Aanrijding in Moscou' als 'het portret van een vrouw aan de rand van een zenuwinzinking: een portret dat getuigt van een adembenemende intimiteit die zelden gezien wordt in moderne cinema'.

Met tien prijzen en vele internationale filmfestivalselecties heeft de film al een aardig palmares opgebouwd. Zo sleepte de film vorig jaar drie prijzen in de wacht tijdens de Semaine de la Critique in Cannes. Op de filmfestivals van Denver (VS), Zürich (Zwitserland) en Fantasporto (Portugal) was 'Aanrijding in Moscou' telkens de beste film.

Tijdens de World Soundtrack Awards op het Filmfestival van Gent kreeg componist Tuur Florizoone de publieksprijs en op het filmfestival van Minsk (Wit-Rusland) werd Barbara Sarafian gelauwerd als beste actrice. De Vlaamse scenaristengilde bekroonde dan weer het scenario.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in