Gekantelde vrachtwagen in Groot-Bijgaarden verstoort avondspits
Foto: fkd
Een gekantelde vrachtwagen op de E40 Gent-Brussel in Groot-Bijgaarden stuurde maandag de avondspits rond de hoofdstad in de war. Net ter hoogte van de verkeerswisselaar kantelde een truck van het koeriersbedrijf DHL er. Het gevaarte versperde vier rijstroken en verloor olie.
Op de E40 was er filevorming vanaf Affligem in de richting van de hoofdstad. Een kijkfile in de tegenovergestelde richting zorgde ervoor dat het verkeer Brussel maar moeilijk kon verlaten. Er stonden files op de Keizer Karellaan en op de kleine ring vanaf Anderlecht.

Het ongeval had ook gevolgen voor het verkeer rond Brussel. Op de buitenring stond om 18.45 uur een file vanaf Zaventem. Op de binnenring was er filevorming vanaf Anderlecht.

Verschillende ongevallen met trucks

Verschillende ongevallen met vrachtwagens hebben de hele dag voor verkeersellende gezorgd op onze wegen. Het begon al om 7 uur ’s morgens op de A12 richting Nederland in Ekeren. Een automobilist die plots van rijstrook veranderde, verplichtte een trucker-oplegger tot een bruusk manoeuvre dat hem deed kantelen en deels op een andere wagen belanden. In de file die erop volgde, gebeurde nog een kop-staartaanrijding. Balans: een zwaar-, drie lichtgewonden en uren verkeersellende.

Enkele uren later was het prijs op de E313 richting Antwerpen, ter hoogte van Herentals-Oost. Om 9.30 uur reden vier vrachtwagens er op elkaar in. En ook hier kwam er nog een aanrijding in de file. Een bestuurder zat gekneld in de wagen en moest met zware verwondingen overgebracht worden naar het ziekenhuis, een tweede chauffeur raakte lichtgewond. Urenlang zat het verkeer op de E313 strop.

Ook de R4, de Ring rond Gent, deelde in de brokken. Rond de middag ging een vrachtwagen er ter hoogte van Merelbeke uit de bocht en kantelde. Gelukkig vielen hier geen gewonden te betreuren, enkel hopen verkeersellende.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in