LONDEN - Veiligheidsbeambten op Britse vliegvelden nemen sinds de aanslagen van 11 september dagelijks een slordige 15.000 "wapens" in beslag. Onder de voorwerpen bevinden zich niet alleen messen maar ook zwaar gereedschap, scharen, nagelvijltjes en zelfs handboeien. Dat meldt de Britse krant The Sunday Telegraph.
Uibaters van vliegvelden maken zich volgens de krant ongerust over het feit dat mensen zich schijnbaar weinig aantrekken van waarschuwingen geen scherpe voorwerpen mee aan boord te nemen van vliegtuigen. "We hebben al zes maanden lang waarschuwingen opgehange maar passagiers lijken niet te weten of vergeten misschien simpelweg dat scherpe objecten die als wapen gebruikt zouden kunnen worden, verboden zijn in de handbagage", aldus een woordvoerder van de overkoepelende organisatie voor vliegveldbestuurders BAA.

In totaal hebben de luchthavenautoriteiten in Groot-Brittannië 2,5 miljoen "wapens" in beslag genomen sinds 11 september. De BAA lanceert een nieuwe campagne om reizigers op het verbod te wijzen. Posters zullen worden opgehangen op vliegvelden, er komen advertenties in kranten en tijdschriften en reisbureaus moeten passagiers van tevoren op de hoogte stellen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig