LONDEN - Buckingham Palace in Londen is het middelpunt geworden van rouwend Groot-Brittannië. Ook bij Windsor Castle en bij Clarence House in Londen zijn mensen samengekomen om bloemen neer te leggen en het nationale verdriet met elkaar te delen.
Ondanks het feit dat de stokoude en breekbare 'queen mum' al maandenlang voortsukkelde met haar slechte gezondheid, werden veel mensen toch nog overrompeld door het nieuws dat ze was overleden.

Een 42-jarige man zei tegen de Britse omroep BBC dat hij er getuige van was dat de Union Jack op Buckingham Palace plotseling halfstok werd gehangen: ,,Ik realiseerde mij toen, dat er iets aan de hand moest zijn''.

Bij Windsor Castle, waar de 'queen mum' is overleden, hebben de inwoners van het stadje waar het kasteel naar is genoemd, bloemen neergelegd. Volgens een verslaggeefster van de Britse omroep BBC is de sfeer sober. Vooral oudere inwoners van Windsor zijn geschokt, zegt zij. Naast Buckingham Palace en Windsor Castle, is ook Clarence House een punt van samenkomst. Clarence House is de woning waar de koningin-moeder verbleef als ze in Londen was. Ook hier hebben rouwende Britten bloemen neergelegd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig