De Gentse Roei- en Sportvereniging kon bij haar orgnisatie van haar jaarlijkse nationale kampioenschappen indoorrroeien niet uitpakken met de vier topatleten Maeyens, Raes, Poelvoorde en De Decker, omdat die deze maand hun eerste hoogtestage in Sankt Moritz afwerken.
Bij de seniores mannen ging dan ook alle aandacht naar de kandidaat-internationals, die dit seizoen lonken naar een deelname aan het WK-23. De Oostendenaar Bram Dubois ontpopte zich tot de sterkste indoorroeier, al bleef hij toch zo'n elf seconden boven de nationale besttijd van Arnaud Duchesne, die sinds 1999 hoog boven elke andere senior- 23 uit steekt.

Bij de vrouwen ging de zege naar Katia Rottiers, die het roeien vele jaren links liet maar nu met 7:20 aan een opmerkelijk wederoptreden toe was. Rottiers bleef uiteraard een heel eind verwijderd van de nationale recordtijd van Annick De Decker (6:40.2).

In het lichte roeien verdedigde Kristof Dekeyser met succes zijn titel. De Gentse RS-atleet bleef met 6:20 wel een zestal seconden boven zijn nationaal record, maar bleek wegens pas terug uit vakantie toch best tevreden met zijn zege tegen de lichtgewichten die straks willen deelnamen aan het WK 2009. Tienvoudig nationaal skiffkampioen Wouter Van Der Fraenen moest wegens een acuut achillespeesletsel de strijd staken.

Bij de vrouwen lichtgewicht zorgde Jo Hammond van de Antwerpse RV voor de enige nationale recordverbetering van deze NK-dag. Jo klokte 7:09.8 en zette daarmee de Belgische besttijd zo'n elf seconden scherper.