Leye naar AA Gent
Foto: belga
Mbaye Leye speelde zoals aangekondigd tegen KV Mechelen zijn laatste wedstrijd voor Zulte Waregem. De 26-jarige Senegalese international kiest niet voor de Russische roebels van Rubin Kazan, maar wel voor AA Gent.
Naar verluidt gaat het over een overeenkomst van 4,5 jaar, maar dat werd niet bevestigd. Bij Gent ziet hij zijn ontdekker, Luc Dhaenens, terug.

'Ik kon bij Kazan een monstercontract van enkele miljoenen tekenen, maar ik had er geen goed gevoel bij. Met AA Gent was het plaatje wel compleet. We raakten er in anderhalve dag uit. Dat was het verschil met Club Brugge. Club verkeert in crisis en moet dus het nodige geld op tafel leggen als ze een spits willen aantrekken die het scoringsprobleem moet oplossen. Zij deden mij een voorstel dat van weinig respect betuigde. Zowel voor Zulte Waregem als voor mij.'

Leye heeft na een woelige week dus eindelijk de knoop doorgehakt. 'Waarom het zo lang duurde? Er waren veel ploegen geïnteresseerd in deze hectische week, maar tussen een contract aanbieden en interesse tonen is er een groot verschil. Een transfer in het tussenseizoen zie ik niet als een nadeel. Ik moet nu gewoon zo hard mogelijk werken om mij snel aan te passen aan de speelstijl van mijn nieuwe ploeg.'

Algemeen manager Vincent Mannaert bevestigde de transfer. Morgen worden de laatste details afgerond op clubniveau. Intussen tekende Eetu Muinonen, een 22-jarige Fin, een contract. Ook Tarmo Neemelo, een Est van Sundsvall, komt hoogstwaarschijnlijk.