ANTWERPEN - Er zouden sporen zijn naar de ouders van Jasper Van Essen, de baby die zondag te vondeling werd gelegd in het station van Essen. Dat zegt de burgemeester van Essen, Frans Schrauwen.
Over drie weken mag Jasper het ziekenhuis verlaten. De jongen wordt nog zo lang in het ziekenhuis gehouden uit voorzorg. ,,Ondertussen kan de jeugdrechtbank ook al stappen ondernemen om een pleeggezin te zoeken'', zegt Schrauwen.

Er is ook nog een kans dat de natuurlijke ouders van de baby zich melden. Volgens burgemeester Schrauwen zouden er sporen zijn die naar de ouders van Jasper kunnen leiden, al spreekt hij wel met enige voorzichtigheid. ,,Er zijn tips die zouden kunnen leiden naar de ouders van Jasper'', verduidelijkt hij. ,,Maar meer kunnen de onderzoekers daar niet over kwijt.''

Als de ouders zich melden, zal een procedure worden opgestart. De kans bestaat dat ze Jasper alsnog willen erkennen, of dat ze het kind willen afstaan.

Wat betreft een mogelijke straf weet burgemeester Schrauwen dat de moeder een straf van maximaal drie jaar gevangenis kan krijgen.