TOKYO - Op de effectenbeurs van Tokyo is een aanvankelijk verlies omgeslagen in winst. De Nikkei-index kwam 41,48 punten hoger uit op 10.697,44, hetgeen goed is voor een stijging van 0,4 procent.
Van het economische nieuws moest de belegger het niet hebben. De werkloosheid in Japan is in oktober opgelopen van 5,3 tot 5,4 procent van de beroepsbevolking, een record. Het aantal werklozen bedraagt nu 3,52 miljoen. Verder werd bekend dat de prijzen in oktober voor de 26ste achtereenvolgende maand zijn gedaald, deze keer met 0,8 procent.

Het reclamebureau Dentsu, het op drie na grootste ter wereld, maakte een overtuigend beursdebuut door met de maximaal toegestane stijging omhoog te gaan. Kort nadat het concern in de notering was gekomen zakte de koers, maar dat kwam door een abusievelijk geplaatste verkooporder.

Op de andere beurzen in Azië hadden de stijgers de overhand. In Zuid-Korea steeg het koersgemiddelde met 2,5 procent. In Hongkong bedroeg de stijging van de beursindex tijdens de middaghandel 2 procent. Australië sloot de deuren met een gemiddelde koerswinst van 0,3 procent.