De Unie van Europese Basketliga's (ULEB) heeft dinsdag op een persconferentie bekendgemaakt dat de finale van de ULEB Cup dit jaar in Turijn zal plaatsvinden met acht teams. De laatste drie finales van de ULEB Cup vonden plaats in de Spiroudome van Charleroi.
De ULEB Cup van dit seizoen heeft een nieuwe format. Er nemen 54 teams uit 25 landen deel. Tot vorig jaar was het aantal clubs nog tot 24 beperkt. Maandag vindt de eerste wedstrijd plaats tussen het Letlandse ASK Riga en het Bulgaarse Lukoil Academic, een galawedstrijd waarmee vijftig jaar Europese competitie gevierd wordt. Beide clubs ontmoetten elkaar al in 1958.

Ons land telt dit jaar drie deelnemers, die dinsdag hun eerste wedstrijd spelen. Spirou Charleroi gaat in groep C op verplaatsing naar het Servische Hemofarm. De Antwerp Giants trekken in groep E naar het Zwitserse Fribourg en Oostende in groep F naar het Griekse Panellinios.

In de eerste fase (van 5 november tot 22 januari) zijn 54 clubs verdeeld over negen groepen van zes teams. De eerste drie en de vijf beste vierdes kwalificeren voor de 1/16 finales (op 19 en 26 februari). Na de achtste finales (11 en 18 maart) gaan de winnaars naar de finale in Turijn (van 10 tot 13 april).