Ook Michaël Llodra kreeg de vraag opzettelijk te verliezen
Een dag na zijn landgenoot Arnaud Clement (ATP-53) heeft de 27-jarige Fransman Michaël Llodra (ATP-80) dinsdag toegegeven dat ook hij al eens benaderd werd met de vraag om opzettelijk te verliezen.
"Vier jaar geleden kreeg ik een telefoontje in mijn hotelkamer. Men vroeg mij of ik het de volgende dag rustig aan wou doen in mijn wedstrijd. Corruptie in het tennis was toen nog geen hot item. Ik dacht dat het om een grap ging, heb 'neen' geantwoord en opgehangen. Misschien was ik wel één van de eersten die benaderd werd en zou men me een flinke som geld aangeboden hebben om te verliezen."

Nog drie andere Franse spelers in Parijs-Bercy werden gevraagd of ze weet hadden van onfrisse praktijken in het tennis. Fabrice Santoro (ATP-39), Jo-Wilfried Tsonga (ATP-45) en Nicolas Mahut (ATP-52) verzekerden dat zij nooit een voorstel kregen. "Of dat het nu gaat om doping of om omkoping, ze weten dat ik geen goede klant ben", verklaarde Santoro.

Eerder deze week zeiden ook de Braziliaanse spelers Flavio Saretta en Marcos Daniel benaderd te zijn en in ons land deden Gilles Elseneer en Dick Norman hun verhaal al.