McCanns betaalden hypotheek met geld donoren
De ouders van de verdwenen Britse peuter Madeleine McCann hebben hypotheekaflossingen voor hun huis betaald met geld uit het hulpfonds voor de zoektocht naar hun dochtertje. Dat schrijven Britse media vandaag en het bericht is bevestigd door de woordvoerder van het echtpaar.
Kate en Gerry McCann betaalden tweemaandelijkse aflossingen voor hun woonkrediet met middelen uit het fonds ‘Find Madeleine’. Nadat de McCanns tijdens de zomer door de Portugese politie formeel als verdachten werden aangeduid in de verdwijningszaak van hun dochter, is er wel geen geld uit het fonds meer gebruikt voor het aflossen van het woonkrediet, verzekert de woordvoerder.

Kate en Gerry McCann - beiden arts - hebben na afloop van hun vakantie in Portugal onbetaald verlof genomen om zich volledig te kunnen wijden aan de internationale zoektocht naar hun dochtertje. Om die zoektocht te ondersteunen, werden voor meer dan 1 miljoen pond (1,5 miljoen euro) giften verzameld.

Volgens de Britse media gaat Gerry McCann binnenkort weer aan de slag als cardioloog, om brood op de plank te brengen. Volgens de Daily Mail betalen de McCanns maandelijks 2.000 pond (bijna 3.000 euro) om de hypotheek voor hun huis in het voorname dorp Rothley af te lossen. Gerry McCann zou per maand zo’n 6.250 pond verdienen.